top of page

Waarom uw oude luchtverwarming vervangen?

Technisch gesproken is uw luchtverwarming na 20 jaar aan vervanging toe. Misschien kan de installatie nog enkele jaren mee, maar de kans op dure reparaties wordt groter. Vaak raakt een luchtverwarming defect op het moment dat het absoluut niet uitkomt. U dient  dan wel op stel en sprong te beslissen: repareren of vervangen. De beslissing is dan vaak  niet weloverwogen. In dit artikel geven we u enkele tips.


 

Uw luchtverwarming vervangen bespaard energie

Veel woningen zijn voorzien van oude luchtverwarmers. Deze oude luchtverwarmingssystemen hebben een hoog energieverbruik en bieden beperkt comfort. Oude luchtverwarmingsketels zijn namelijk vaak voorzien van enkel een aan/uit functie.


Moderne systemen zijn voorzien van een modulerende functie, waardoor nauwkeurig en energiezuinig in de juiste temperatuur behoefte wordt voorzien. Over het rendement maar niet te spreken, de nieuwe luchtverwarmingsketels hebben een verbruiksrendement van 95% er valt dus veel te besparen. Een ander voordeel van het vervangen van uw luchtverwarming is dat u een WTW kunt toepassen op de afgezogen lucht. Ook profiteert een puur lucht-gebaseerd systeem meer van WTW op uw ventilatie.

 

Luchtverwarming combineren met warmtepomp

U maakt een zeer energiezuinige keuze als u uw centrale luchtverwarming gaat vervangen door een hybride systeem. De warmtepomp gebruikt namelijk warmte uit de buitenlucht om uw huis te verwarmen. Uw cv-ketel zorgt voor warm tapwater en springt bij als het buiten erg koud is. Door uw luchtverwarming te vervangen door een hybride warmtepomp in combinatie met een cv-ketel bespaart u tussen de 50 en 70% op stookkosten.

 

Luchtverwarming vervangen voor meer wooncomfort

Uw luchtverwarming vervangen zorgt ervoor dat het wooncomfort hoger wordt en, ook niet geheel onbelangrijk, de waarde van de woning d.m.v. deze maatregelen behoorlijk kan stijgen. Bij nieuwe systemen is het debiet namelijk afhankelijk van de warmtevraag. Als er geen vraag is dan ook weinig geblaas, daarmee is het comfort hoger. Daarnaast geluid en stroomverbruik ook beter.


Het kan zijn dat uw systeem niet voldoende warmte of koeling levert aan bepaalde delen van uw huis. Als u de luchtverwarming toch vervangt, kunt u dit in ieder geval afvangen met een multi-zone systeem. Zodat u de warmte in meerdere zones kunt regelen.

 

Uw erkende luchtverwarming installateur

Wilt u een persoonlijk advies ontvangen voor het vervangen van uw luchtverwarming, neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. We hebben vakkundige monteurs in dienst die desgewenst een nieuw systeem voor u installeren en het oude systeem verwijderen. Of u nu kiest voor luchtverwarming, vloerverwarming, een cv-ketel met radiatoren en/of een warmtepomp, u profiteert bij ons van de hoogste kwaliteit. Hierdoor weet u zeker dat uw woning optimaal en veilig wordt verwarmd.

Commentaires


bottom of page