top of page

LUCHTVERWARMING MET AIRCONDITIONING

Tegenwoordig hebben veel woningen een airco. De zomers worden warmer, en tijdens een langere reeks hete dagen is het wel zo fijn de woning te koelen. Omdat airco’s ook kunnen verwarmen is het een logische gedachte deze te gebruiken om te verwarmen. Hieronder enkele overwegingen.


Een airco kan niet continu verwarmen. Als de buitentemperatuur onder de 7 graden komt moet de condensor van de airco ontdooien. Gedurende het ontdooien verwarmt de airco de ruimte niet. De frequentie van ontdooien is afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid en kan tot wel twee keer per uur plaatsvinden. 


Als u elke ruimte gaat verwarmen, dan heeft u in elke ruimte één of meer binnenunits nodig. Die moeten op een goede plaats aan de muur of het plafond komen om de warmte goed te verspreiden en geen tocht te ervaren. Daarnaast hebt u voor alle split uitvoeringen één of meer buitenunits nodig. 


Daarnaast is er het akoestisch comfort. Airco’s blazen lucht, en dat hoort u. Houd er ook rekening mee dat u ‘s nachts geluiden als hinderlijker ervaart dan overdag. Daarbij moet u weer goed opletten dat de locaties waar u deze plaatst geen geluidshinder veroorzaken, voor uzelf maar ook niet voor de buren.

luchtverwarming-rooster.jpg

Koeling en verwarming met centrale luchtverwarming

Heeft u al een centrale luchtverwarming in huis? In dat geval kan u tijdens de zomermaanden  een aangename temperatuur creëren door gebruik te maken van Free Cooling. Dit is een systeem met kleppen dat de koele lucht van buiten naar binnen brengt. Door deze koele lucht constant te ventileren zal de binnentemperatuur een pak aangenamer worden. 


Deze ingebouwde koeling in uw luchtverwarming neemt op hete zomerdagen de onaangename, warme lucht in uw woning weg. Dankzij de luchtkoelinstallatie blijft de lucht in uw woning aangenaam qua temperatuur en vochtigheidsgraad. Het resultaat: elke ruimte voelt sowieso beter aan. 

Combineer airconditioning met centrale luchtverwarming

U kan uw centrale luchtverwarming ook laten uitbreiden tot een volwaardige airconditioning. Belangrijk om te weten: u kunt de airco ook pas in een latere fase laten plaatsen. Want de koelbatterij kan achteraf zeer eenvoudig in de luchtverwarmer worden ingebouwd en op een buitenunit aangesloten worden. 


Dus laat uw centrale luchtverwarming eenvoudig uitbreiden tot een airconditioning of een aanvullende warmtepomp. Zo koel en verwarmt u tegelijk met één enkel systeem. Deze integratie in één systeem is een zeer budget-, milieu- én gebruiksvriendelijke oplossing.

Airco en verwarming in één dankzij Air Filip

Centrale luchtverwarming met airconditioning is een energie-efficiënte en comfortabele manier om uw huis te verwarmen. Het biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen en kan vooral gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Als u overweegt om dit systeem te installeren, zorg er dan voor dat u de juiste airconditioner kiest en bepaal hoeveel verwarming u nodig heeft. De luchtverwarming van Air Filip is eenvoudig uit te breiden tot een volledige airco. Kiest u voor een airco met warmtepomp? Dan verwarmt u bovendien uw woning met datzelfde systeem. Wilt u graag meer weten over luchtverwarming met airco of over een airco met warmtepomp? Contacteer ons. 

OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN INSTALLATEUR VAN LUCHTVERWARMING OP ELEKTRICITEIT? AIR-FILIP ZORGT VOOR EEN AANGENAAM BINNENKLIMAAT OP MAAT!

bottom of page