top of page

PROFESSIONEEL LUCHTVERWARMING ONDERHOUD VOORKOMT STORINGEN  

Een totaalservice van Air-Filip!

Om op elk moment van de dag te kunnen blijven genieten van een comfortabel, schoon binnenklimaat is regelmatig onderhoud aan uw luchtverwarming noodzakelijk. Uw toestel gaat langer mee, heeft minder storingen en vraagt minder reparaties. U verkleint zo de kans op dure herstellingskosten. 


Het vakkundig onderhoud van een luchtverwarming is ook een wettelijke verplichting, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Luchtverwarming op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten om de 2 jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Luchtverwarming op stookolie (mazout) of vaste brandstof  moeten elk jaar een onderhoud krijgen.

Wat houdt luchtverwarming onderhoud in? 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor professioneel onderhoud van uw luchtverwarming. Tijdens het onderhoud inspecteren we alle componenten van uw luchtverwarmingssysteem. Alles wordt gecontroleerd op gebied van veiligheid, zoals verluchting, gaslekken, etc. Hieronder volgt een korte opsomming van de werkzaamheden: 

  • Alle filters worden vervangen

  • Controle van de brander 

  • Controle van de luchtkanalen

  • Leveren van attesten voor uw brandverzekering

  • Een rookgasanalyse brengt uitsluitsel over de toestand van uw luchtverwarming

  • Controle en reiniging van de schouwschacht en schouwkanalen

  • Complete reiniging van de ketel

  • Metingen van de verbrandingsgassen, eventueel roetindex, CO-meting en CO2-meting

 

Ook voor het vervangen van allerhande roosters (muur, vloer, wand) moet u bij ons zijn.

Air-Filip
GebouwAirFilip2.jpg

Luchtverwarming onderhoud: kosten

Het onderhoud van een gasketel kost gewoonlijk tussen de € 150 en € 170. Voor het onderhoud van een mazoutketel ligt de prijs tussen € 180 en € 200. Deze prijzen zijn indicatief en exclusief btw, want die is afhankelijk van je woning. Als de luchtverwarmingsketel in een woning staat die ouder is dan 10 jaar, bedraagt de btw 6%. (ongeacht of je eigenaar of huurder bent). In andere gevallen bedraagt de btw 21%.


LET OP: in bovenstaande prijzen zit zowel de controle van de luchtverwarming, het correct afstellen ervan en het opstellen van de nodige attesten. In geval van dringende interventies of wanneer herstellingen of wisselstukken nodig zijn, kunnen extra kosten aangerekend worden.

Uw luchtverwarming installateur in Limburg

Met reeds meer dan 30 jaar ervaring in luchtverwarming bent u bij Air-Filip in Limburg aan het juiste adres voor het kopen, plaatsen én onderhouden van luchtverwarming. Wij zijn gaskeurder en mazoutkeurder in hoogste rang en Cerga voor gas en Cedicol voor mazout gehabiliteerd installateur. Wilt u onderdelen van uw luchtverwarmingssysteem vervangen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij komen snel langs, geven u betrouwbaar advies en geven antwoord op uw vragen. Heeft u twijfels omtrent uw luchtverwarmingssysteem? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

ZORGELOOS GENIETEN VAN GEGARANDEERDE VERWARMING BIJ U THUIS: WIJ HOUDEN ALLE INFORMATIE MOOI BIJ VOOR U EN STAAN STEEDS TER BESCHIKKING INDIEN U EEN (DRINGENDE) INTERVENTIE NODIG HEEFT.

bottom of page