top of page

LUCHTVERWARMING  RENOVATIE: VOOR EEN BETER EN ZUINIGER COMFORT

Na 15 tot 20 jaar is het tijd om een luchtverwarmingsinstallatie te vervangen. Hoewel de ketel nog prima kan werken, kan het verbruik ongemerkt hoog zijn. Het is verstandig om uw oude ketel te vervangen door een nieuwe verwarmingsinstallatie.

Verbeter het comfort van uw bestaande luchtverwarming

Een luchtverwarming die ouder is dan 20 jaar brengt gevaren met zich mee door slijtage. De verbrandingskamer kan kleine scheurtjes hebben waardoor rookgassen in de luchtcirculatie terecht kunnen komen en CO-vergiftiging kunnen veroorzaken. Bovendien neemt het rendement en de bedrijfszekerheid van een oude luchtverwarmingsketel af, wat leidt tot een hoger verbruik.
 

Hoewel het misschien een grote investering lijkt, kan het snel worden terugverdiend dankzij het hogere rendement van een nieuwe installatie. Nieuwe condensatieketels recupereren de warmte die in de rookgassen aanwezig is. Het recupereren van warmte uit rookgassen verhoogt het rendement van de verwarmingsinstallatie.

Duurzaam renoveren met een warmtepomp

Als u van gas af wilt, is een warmtepomp vaak de beste keuze. Voor luchtverwarming is een lucht-lucht warmtepomp de meest logische optie en bovendien de goedkoopste in aanschaf. Moderne lucht-lucht warmtepompen van bekende merken kunnen jaargemiddelde COP's (SCOP) van 5 bereiken, waardoor ze bijna op hetzelfde niveau presteren als gemiddelde grond-water warmtepompen.

Luchtverwarming of vloerverwarming?

Het blijkt dat het aanleggen van vloerisolatie en vloerverwarmingsbuizen in een bestaand huis een behoorlijk complexe klus is. De chappe moet worden verwijderd, wat kan resulteren in beschadigde elektriciteits- en waterleidingen die opnieuw moeten worden aangelegd. In vergelijking daarmee is het plaatsen van ventilatiebuizen een minder ingrijpende en goedkopere optie. De meeste ventilatiebuizen kunnen ook worden weggewerkt in de kruipruimtes.

Uw luchtverwarming specialist in Limburg

Het vervangen van uw verwarmingssysteem kost weinig tijd. Meestal duurt het één tot twee dagen om een nieuwe installatie te plaatsen. Als u wilt overschakelen op een andere energiebron, kunnen wij u helpen.

Wij werken alleen met kwaliteitsproducten en kunnen bestaande luchtkanalen vervangen of behouden als ze nog in goede staat zijn. We maken ook op maat gemaakte aanpassingsstukken in onze werkplaatsen om ervoor te zorgen dat de nieuwe luchtverwarming perfect volgens de nieuwste normen kan worden geplaatst.

 

Onze materialen zijn geluidsdempend, akoestisch en thermisch geïsoleerd, waardoor u kunt genieten van een geluidsarme en voordelige installatie. Het is belangrijk om uw luchtverwarming tijdig door een specialist te laten vernieuwen. U kunt ook op onze diensten rekenen voor het vervangen van oude ketels, branders, boilers en schouwen.

OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN INSTALLATEUR VAN LUCHTVERWARMING OP ELEKTRICITEIT? AIR-FILIP ZORGT VOOR EEN AANGENAAM BINNENKLIMAAT OP MAAT!

bottom of page