top of page

ENERGIEZUINIGE LUCHTVERWARMING MET WARMTEPOMP

Een gezond binnenklimaat en een aangename temperatuur in huis? Met de oplossingen van Air Filip gaat dat hand in hand. Bovendien zijn er duurzame luchtverwarming opties mogelijk in combinatie met een warmtepomp.
 

Luchtverwarming met een warmtepomp combineert het beste van twee werelden: de groene energie van een warmtepomp en het hoge rendement van een condensatieketel. 


Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor het verwarmen én koelen van de woning door middel van een buitenunit. Er zijn diverse mogelijkheden om een warmtepomp aan te sluiten op een (bestaande) luchtverwarmingsinstallatie.

Hybride warmtepomp 3.jpg

Luchtverwarmingssystemen combineren met een warmtepomp

Als in de huidige situatie direct-gestookte luchtverwarming wordt gebruikt, dan kunnen de warmtebron en de luchtverwarmer niet worden gescheiden, omdat ze in één apparaat zitten. In dat geval zijn er twee opties, waarvan de eenvoudigste is om de overstap te maken naar een nieuw indirect gestookt systeem op basis van een warmtepomp.
 

Het warme water kan gemaakt worden door een gasgestookte CV ketel, maar ook door een warmtepomp. Tussen de warmtepomp en de luchtverwarmer moet wel een groot buffervat zitten. Het is voor het behoud van comfort en voor een energie efficiënt systeem belangrijk dat één en ander goed gedimensioneerd wordt.

Extra duurzame Luchtverwarming met WTW-unit

Naast de overstap van cv-ketel naar een warmtepomp als warmtebron, biedt luchtverwarming nog meer mogelijkheden om zuiniger met energie om te gaan.  Wanneer in een bestaande situatie nabij de luchtverwarmer ook een mechanische ventilatie (MV-box) hangt, of in ieder geval een ventilatieafvoerkanaal aanwezig is, dan kan men de MV-box vervangen voor een Warmte-Terug-Win, ofwel WTW-unit. 

Uw centrale luchtverwarming specialist

Met een luchtverwarming en een warmtepomp verwarm je op een energiezuinige manier. En dat merk je aan je energiefactuur. Maar dat is niet de enige troef van dit systeem. De lucht die doorheen je woning of gebouw circuleert, wordt niet enkel opgewarmd, maar wordt standaard ook gefilterd. 


Een bijkomend voordeel van een luchtverwarmer met warmtepomp is dus dat je de pomp in de zomer kunt laten functioneren om je huis te koelen, zonder dat een extra investering nodig is. Een warmtepomp met luchtverwarming komt dus ieder seizoen van pas!


Met meer dan 30 jaar ervaring is Air-Filip uit Alken (Hasselt) in Limburg uw garantie als het gaat om plaatsen, onderhouden en herstellen van alle soorten luchtverwarming. Zo kunnen we een totaalaanpak aanbieden. U kan beroep doen op onze diensten in Limburg, Antwerpen, Brabant, Brussel en verder. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op. 

OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN INSTALLATEUR VAN LUCHTVERWARMING OP ELEKTRICITEIT? AIR-FILIP ZORGT VOOR EEN AANGENAAM BINNENKLIMAAT OP MAAT!

bottom of page