Een luchtverwarming zorgt voor een constante warme luchtcirculatie door het hele huis. De aangezogen lucht dringt langzaam en geruisloos de verschillende kamers van het huis binnen via buizen en roosters. De warme lucht wordt daarna opnieuw aangezogen, gefilterd en opnieuw opgewarmd. Door dit geïntegreerd ventilatiesysteem wordt een optimaal binnenklimaat gecreëerd met de juiste relatieve luchtvochtigheid.
Centrale verwarming en ventilatie gecombineerd
Bij luchtverwarming wordt zowel het ventilatiesysteem als de verwarming in één systeem verwerkt. Dit is zeer interessant voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten die moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving omtrent ventilatie. Een extra kanalensysteem is niet nodig, omdat de warme (of koele), zuivere lucht wordt vervoerd door dezelfde kanalen. Bij de installatie van luchtverwarming kunnen één of meerdere, onafhankelijk te regelen zones worden gerealiseerd; bijvoorbeeld een verdeling in woon- en slaapzone.
Centrale luchtverwarming: de combinaties zijn eindeloos
Het systeem werkt door het verwarmen van lucht in een centrale verwarming unit en vervolgens het verspreiden van de warme lucht door het gebouw via kanalen. Hedendaagse luchtverwarmings installaties worden steeds geplaatst met goed isolerende kanalen om warmteverlies zoveel mogelijk uit te sluiten.
Een luchtverwarming kan worden geïnstalleerd op gas of elektriciteit (via het net of op zonne-energie) en in veel gevallen ook in combinatie met een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp. Indirect gestookte luchtverwarmers zijn compact en daardoor ook goed in kleinere ruimtes te installeren.
Warme lucht en koeling één
Eén van de voordelen van luchtverwarming is dat het systeem kan worden gebruikt voor zowel verwarming als koeling. Door koele lucht constant te ventileren zal de binnentemperatuur een pak aangenamer worden. Dit kan de energiekosten verlagen en een comfortabeler binnenklimaat creëren. Je kan een luchtverwarming ook laten uitbreiden tot een volwaardige airconditioning.
Een gezond klimaat met luchtfiltering
Luchtverwarming kan worden gecombineerd met een luchtfilteringssysteem om de luchtkwaliteit te verbeteren. Met de kennis dat de lucht in een kamer slechts enkele uren goed blijft, is dit een duurzame en prettige manier van ventileren.
Via een retoursysteem wordt de aanwezige lucht gefilterd om vervolgens opnieuw op te warmen. Het luchtfiltersysteem kan pollen, stof en andere verontreinigingen verwijderen en zo bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Dit houd in dat het maar liefst 95% rondzwevend stof tegenhoudt. Bij vochtige ruimtes zoals de badkamer kan men de vochtige lucht ook naar buiten stuwen.
Wij zijn jouw luchtverwarming specialist
Een juiste luchtdoorstroming en temperatuur in jouw woning is belangrijk voor je gezondheid. Air Filip is al meer dan 15 jaar specialist in luchtverwarmingsinstallaties. Wij zorgen dat de lucht op een gelijkmatige wijze wordt verdeeld, door de kanalen van tevoren zorgvuldig te berekenen aan de hand van de oppervlakte van de kamer en de afstand van de verwarmingsketel. Wij vertellen je graag van A tot Z hoe luchtverwarming werkt. Zo geven wij je passend advies en ben je gegarandeerd van de beste producten. Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend.