top of page

Luchtzuivering in huis voor een betere gezondheid

Bijgewerkt op: 30 mei 2023

Luchtzuivering in huis is een belangrijk onderwerp voor iedereen die bezorgd is over de gezondheid van hun gezin en hun leefomgeving. Luchtvervuiling binnenshuis kan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid en welzijn.

Luchtreiniging tegen fijn stof en allergenen in huis


Luchtvervuiling binnenshuis kan een groot aantal partikels omvatten, waaronder stof, rook, pollen, en andere allergenen. Luchtreinigers zijn in staat om een groot aantal van deze partikels te verwijderen en zijn daarom een goede investering voor iedereen die zich zorgen maakt over de gezondheid van hun gezin. Allergenen kunnen leiden tot allergieën en ademhalingsproblemen bij sommige mensen.


Er zijn verschillende soorten luchtfilters die beschikbaar zijn om te helpen bij het reinigen van de lucht in huis. HEPA-filters zijn bijvoorbeeld bijzonder effectief in het verwijderen van fijn stof en allergenen uit de lucht. Onze luchtverwarmingssystemen kunnen worden uitgerust met luchtfilters en fijnstof filters om de lucht te reinigen terwijl deze wordt verwarmd.


Gezonde lucht door ventilatie en luchtverwarming


Goede ventilatie in huis kan helpen om verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen en helpt ook bij het reguleren van de temperatuur en vochtigheidsgraad. Een warme luchtverwarming installatie kan zelf de luchtvochtigheid optimaal regelen en voorziet in voldoende ventilatie.


Eén van de uitdagingen bij het creëren van zuivere lucht in huis, is het vinden van een balans tussen het gebruik van luchtzuiveringssystemen en ventilatie. Te veel luchtzuivering kan de luchtvochtigheid verlagen. Te weinig luchtzuivering kan leiden tot een ophoping van vervuilde lucht.


Jouw luchtverwarming specialist


Als je je zorgen maakt over de luchtvervuiling in huis, is het belangrijk om de verschillende opties voor luchtzuivering in huis te onderzoeken met een specialist. Met meer dan 30 jaar ervaring is Air-Filip uit Alken (Hasselt) in Limburg jouw garantie als het gaat over luchtverwarming. Wij staan in voor zowel het plaatsen, onderhouden als herstellen. Je kan beroep doen op onze diensten in Limburg, Antwerpen, Brabant, Brussel en verder. Wij helpen je graag verder met vragen over een goede luchtkwaliteit in jouw huis.

Comments


bottom of page