top of page

De voordelen van een hybride luchtverwarming

Hybride luchtverwarming combineert het beste van twee werelden: warmtepomptechnologie en luchtverwarming. Kiest u voor hybride luchtverwarming met een warmtepomp? Dan kiest u voor een maximaal groen rendement. In deze blogpost leest u de voordelen van hybride luchtverwarming.Altijd een goede luchtkwaliteit


Bij hybride luchtverwarming wordt de lucht van buitenaf aangezogen, gefilterd en opgewarmd voordat het de woning binnenkomt. Dit zorgt voor een constante toevoer van verse lucht en voorkomt dat er vochtproblemen ontstaan.


Een comfortabel leefklimaat


De lucht die de woning binnenkomt is al opgewarmd, waardoor er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Bovendien is warme lucht lichter dan koude lucht, waardoor het gemakkelijker door het huis circuleert en zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling.


Ideaal voor mensen met allergieën


De lucht die doorheen uw woning of gebouw circuleert, wordt niet enkel opgewarmd, maar wordt standaard ook gefilterd. Wilt u nog een stapje verder gaan? Kies dan voor luchtklimatisatie via een hybridesysteem met een elektronische filter (ionisator) die de bacteriën, virussen en zelfs het fijn stof uit de lucht filtert.


Verwarmen en koelen


Hybride luchtverwarming kan ook koele lucht leveren tijdens de zomermaanden. De warmtepomp kan namelijk ook als airconditioning worden gebruikt, waardoor de woning koel blijft tijdens warme dagen. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt ook voor een comfortabelere leefomgeving.


Energiezuinig en duurzaam


De combinatie kiest steeds voor de meest efficiënte manier van verwarmen. Bij kouder weer kiest de regeling automatisch voor verwarmen via de warmtepomp of verwarmen met de condensatieketel op gas of mazout. Hierdoor wordt uw woning gedurende het hele jaar zo voordelig mogelijk verwarmd.


Wat zijn de kosten van een hybride luchtverwarming?


De initiële investering is hoger dan bij traditionele verwarmingssystemen, maar de terugverdientijd is korter vanwege de lagere energiekosten. Afhankelijk van uw verwarminsketel is het tevens mogelijk een warmtepomp met uw bestaande ketel te combineren, waardoor de kosten lager uitvallen.


Uw hybride luchtverwarming specialist in Limburg


Meer weten over hybride luchtverwarming? Dan zit u goed bij Air-Filip in Alken, Limburg. Onze ervaren medewerkers staan u bij met raad en daad en begeleiden u met veel plezier bij de selectie van het systeem dat het best beantwoordt aan uw behoeften.

bottom of page