top of page

Luchtvochtigheid in huis verhogen

Bijgewerkt op: 26 apr.

In de winter is de luchtvochtigheid doorgaans lager, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen als gevolg van droge lucht in huis. De ideale luchtvochtigheid binnenshuis ligt tussen de 50 en 60 procent. Wanneer deze onder de 40 procent zakt, kunnen er klachten ontstaan. Gelukkig zijn er diverse manieren om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.
Gebruik een luchtbevochtiger


Een luchtbevochtiger is een apparaat dat waterdamp in de lucht verspreidt om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtverwarmingssysteem kan eenvoudig worden uitgebreid met een hybride systeem. Dit kan een airconditioning zijn voor de warme zomermaanden of een bevochtigingssysteem voor de koude, droge wintermaanden, om zo het ideale binnenklimaat te bereiken.


Ventileer je huis regelmatig


De beste oplossing om de lucht in huis gezond te houden is om te ventileren! Slechte luchtkwaliteit draagt bij tot droge lucht op kantoor of in huis. Het grote voordeel van een luchtverwarmingssysteem is de totale luchtbehandeling die zorgt voor voldoende zuivere lucht, zuurstof en een ideale temperatuur in de ruimte.


Houd de temperatuur stabiel


Naast het verhogen van de luchtvochtigheid kan ook een stabiele temperatuur helpen om droge lucht te verminderen. Als de temperatuur te hoog is, kan dit leiden tot droge lucht in huis. Het is daarom van belang om de temperatuur stabiel te houden en bij voorkeur niet hoger dan 21°C te laten zijn. Een centraal luchtverwarmingssysteem zorgt voor een optimale temperatuur in huis, zowel warm in de winter als koel in de zomer.


Centrale luchtverwarming voor stabiele luchtvochtigheid in huis


Een centraal luchtverwarmingssysteem biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd te verwarmen en alle ruimtes goed te ventileren, waardoor je altijd kunt genieten van een warm en comfortabel leefklimaat in huis.


Bovendien is de kostprijs van een geïntegreerd luchtverwarmingssysteem lager dan de aanschaf van afzonderlijke verwarmings-, airco- en ventilatiesystemen. Daarnaast is een ionenfilter inbegrepen bij een geïntegreerd systeem, wat niet het geval is bij losse systemen. Als je meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op.


Comments


bottom of page